header v2

Atelier Vanalles en Nogwat

Oerverf maken

atelier vanalles en nogwat biet raspenMet enkele 3-jarigen ga ik zelf verf maken, zoals men dat lang geleden ook deed toen er nog geen verf bestond. Men vermaalde plantenbladeren, kruiden, groenten en bloemen. Wij proberen al doende uit wat voor ons werkt. Lekker kliederen en experimenteren!

Papieren zaadhartjes

atelier vanalles en nogwat papier machee 1Weken geleden startten we met het werken met iets nieuws:  zelfgemaakt papier! Omdat het Moederdag zou worden, maakten we er zaadhartjes mee om cadeau te kunnen geven. 

Verven

atelier vanalles en nogwat verven 1

Deze kinderen zijn 3 jaar oud. Ze krijgen verf aangeboden op een whiteboard, krijgen de vrijheid om te experimenteren met verfkwast, wattenstaafje en/of handen. Ze beginnen heel braafjes met de kwast en het wattenstaafje.

Graven, schuiven, strooien, scheppen en kiepen

atelier vanalles en nogwat graven schuiven strooien scheppen kiepen 1Tijdens de workshops is er altijd een "zandstation". Het station op de foto’s is eenvoudig samengesteld met een anti lekbak voor wasmachines met daarin een tweedehands wijnrek.

Klei. Wat kun je er allemaal mee? Maar ook: wat mag je bij mij er allemaal mee?

atelier vanalles en nogwat klei 3Je mag werken met je handen, maar ook ervaren hoe je het vind om met je ellebogen erin te drukken. En wist je dat het superspannend is om het te mogen snijden met een echt mes? En dat het heel leuk is om erin te mogen knippen?

Experimenteren met waterverfpotloden

atelier vanalles en nogwat woodys 1Deze 1 en 2-jarige kinderen experimenteren met waterverfpotloden. Deze gedragen zich droog als potloden of waskrijt, maar nat als waterverf. Ze zijn ideaal voor kleine handjes. En vooral ideaal om allerlei dingen mee te ontdekken!

Krassen en tekenen

atelier vanalles en nogwat krassen en tekenen 1Elk kind ontdekt in de ontwikkeling dat het iets kan maken, iets kan achterlaten, iets kan laten zien van zichzelf. Sporen. Krassen zijn ook een soort sporen. Voor ons als grote mensen stellen die krassen niets voor. We vinden krassen vaak niet mooi. 

Workshops

atelier vanalles en nogwat woodys 1Vanaf januari 2020 starten de workshops van Atelier Vanalles en Nogwat. Leer hoe je je jonge kind kunt begeleiden in zijn/haar creativiteit.

Verven met waterige verf... 

atelier vanalles en nogwat verven met waterige verfJa, dat is kliederen. Ja, dat is vooral ook leren door te ervaren. Leren roeren en mengen, leren hoe waterige verf beweegt, hoe je het kunt veranderen door er zand in te strooien.